Friday, September 6, 2013

Söögiaeg!

Nagu juba öeldud, olen oma menüüd natuke korrigeerinud, et natuke lihaskasvule ja rasvaprotsendi alanemisele kaasa aidata. Olen menüüsse lisanud rohkem valku ja süsivesikuid piiranud (aga mitte miinimumi viinud). Põhimõtteliselt on menüü sarnane kaalulangetusperioodi menüüle, kuid puuvilju kippusin viimasel ajal liiga palju sööma, nüüd piiran nende tarbimist kahe portsjonini päevas. Hommikune täisteranisupätside ja täisteramüsli segu on iga päev omal kohal, vähendasin aga kogust (viimasel ajal kippus seegi liiga suureks) ja lisan juurde 1-2 tl linaseemneid. Avastasin selle hea leiu bodybuilding.com lehelt ja ma imestan, et varem nende peale tulnud ei ole. Jätkuvalt ei ole mul paslik näidismenüüd kui sellist siia kirja panna, kuna:
1) ma tegelen veel isegi sobiva menüü paikasätitamisega
2) minu menüü on nii individuaalne ja ei sobi kõigile ühtmoodi
3) ma püüan oma toitumist hoida võimalikult mitmekesisena, et see mind ära ei tüütaks ja üheainsa päeva kirjapanek ei annaks niikuinii täit ülevaadet

AGA...
Mul siiski tekkis ideesähvatus, et peaksin rohkem mõnusaid ja tervislikke retsepte blogisse kirja panema, et jagada mõtteid, kui kellelgi juhuslikult juhe kokku jookseb ja kuidagi ei suuda otsustada, mida õhtuks perele süüa teha, nii et toit ka enda vöökohale hästi mõjuks.

Minu tänane õhtusöök on tšillipada kolme sorti ubadega.
Selleks vajad:

300-400 g kana- või kalkunihakkliha
Pilt on illustratiivne (Allikas: www.bodybulding.com)
1 suurem sibul
3-4 küüslauguküünt
2 rohelist tšillikauna (kes eriti tulist rooga tahab, võib kasutada ka punaseid kaunu. Rohelised on mahedamad)
4-5 tomatit
1 purk punaseid Kidney ube vees
1 purk valgeid ube vees
2 peotäit rohelisi aedube (võivad olla nii külmutatud kui konserveeritud, aga kui konserv, siis kindlasti vees)
1/4 - 1/2 purki Salvesti tomatipastat (oleneb, kas eelistad kuivemat või vedelamat rooga. Eelista kindlasti võimalikult naturaalset ja paksu tomatipastat, mitte mingil juhul ketšupit)
1 spl oliiviõli (hea idee on kasutada nt tšilliõli)
küüslaugupulbrit
tšillipulbrit
1 tl sinepit (kui kasutad mahedamat, võid panna 1 spl)
värsket koriandrit

Kuumuta potis õli. Samal ajal haki sibul ja küüslauk, viska potti ja hauta klaasjaks. Lisa hakkliha ning kuumuta, kuni see on korralikult läbi küpsenud. Seejärel haki tomatid ja tšilli ning pane potti. Sega korralikult läbi. Vala valged ja punased oad sõelale ning loputa läbi (konservvesi on tavaliselt ebameeldivalt tatine). Siis lisa kõik oad (ka aedoad) potti. Lase madalal tulel pisut podiseda ning lisa vürtsid (sinep, küüslaugupulber ja tšillipulber). Lisa tomatipasta ja hauta veel u 10 minutit, aeg-ajalt segades. Viimasena lisa hakitud koriander ning serveeri rooga kuumalt.

Improviseerimine on alati lubatud. Mina ise panen toiduaineid üsna tunde järgi, sest nii saab alati parim toit.

Mõnusat katsetamist!

No comments:

Post a Comment