Kuna ma suutsin ikka endale korraliku sügisviiruse külge haakida, olen mõned päevad kodus kopitanud. Ja mis siin haigena ikka teha on, kui retsepte kokku panna. Õnneks on täna mu söögiisu juba peaaegu inimlik ja enesetunne ka, kuigi köha ei taha kuidagi järele anda. Aga viimased päevad olen ma sõna otseses mõttes sööki sisse surunud, mitte miski ei lähe alla ja kui ma ise ennast vägisi ei söötnuks, jäänuks ma päris nälga.
Nii ma siis olengi arvuti kaudu maailmaga ühendunud ja toidumaailma sukeldunud, et kui ühel hetkel hea isu tagasi, oleks maitsvad ja tervislikud toidud käepärast. Viimasel ajal kippuski menüü juba liiga üksluiseks minema ja vaheldus kulub hädasti ära.
Need kalkunikotletid on küll suurepärased (uskuge, sest just sõin ühe ära). Ja kui lahjad, tervislikud ja ideaalsed ka õhtuseks kergeks sööminguks.
Et neid mõnusaid lihapätse valmistada, on sul vaja:
450 g hakitud kalkunikintsuliha
450 g suvikõrvitsat (u kaks väiksemat)
70 g sibulat (pool suuremast)
1 muna
1/2 tl soola
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl sibulapulbrit
1 tl punet (oregano)
1 tl musta pipart
2 tl kuivatatud basiilikut
Eelsoojenda ahi. Säti ülemise grilli peale ja 200 kraadi juurde. Riivi suvikõrvits. Kui soovid, võid veidi vett välja nõrutada, aga ära päris kuivaks pitsita. Haki sibul peeneks ja sega suvikõrvitsaga. Lisa maitseained ja muna ning sega. Viimasena lisa hakkliha ja nüüd lase käed käiku. Sõtku liha suvikõrvitsaseguga segamini, aga ära nätsuta liiga pudiks. Vormi peopesasuurused pätsid, aseta ahjuplaadile ja lükka ahju. Lase ühelt poolt pruuniks küpseda, siis võta plaat välja, keera kotletid teistpidi ja pane ahju tagasi. Minul kulus ühelt poolt küpsetamiseks u 15-20 min. Ja ongi valmis. Serveeri värske salati või näiteks tatraga.
100 g kalkuni-suvikõrvitsakotlette sisaldab:
Energiat: 68,8 kcal
Valku: 9,98 g
Süsivesikuid: 1,72 g
Rasva: 3,36 g
No comments:
Post a Comment